Monday, 14 April 2014

All praises to Allah

assalamualaikum sahabat fillah! 

 its been a very long time tak post something dekat blog. So here I am want to share something. 19 Febuary 2014 was a big day for us. Tarikh keramat untuk bekas-bekas pelajar form 6 dapat result STPM masing-2. Bila cikgu umum ada 37 calon yang dapat 3.00 keatas then berharap sangat masa tu nama sendiri ada dalam list. Tertunggu cikgu sebut nama aku, Tak berhenti air mata mengalir. Bila cikgu sebut nama 'Nur Amirah bt Roslee dengan resultnya 3.25" alhamdulillah lega, Bersyukur di atas rezeki yang dikurniakan. You know what,dari zaman UPSR sampailah SPM,asyik duduk bawah tengok orang naik pentas dapat bunga dgn result sekali.Alhamdulillah diberi peluang tersebut pada zaman STPM.

Tak sia sia balik lewat petang lepastu malam ada kelas tambahan. Tak sia sia kena marah sebab PBS buat cincai-2 je sampai menangis. Study pun study jugak. Tapi tajdid niat,kita study kerana Allah lillahitaala bukan semata mata nak pointer tinggi. Jaga hubungan kita dengan cikgu dan kawan-kawan yang lain dan jangan lupa sentiasa hubungan kita dengan ALLAH. Itu penting. Dengan berkat sabar dan usaha,Alhamdulillah.


my schoolmate since form 2,pegi sekolah sama sama. Masa form 2 pegi sekolah naik basikal. Masa form 4 5 kelas sama,result SPM hampir sama. Masa form 6 pegi sekolah naik motor,alhamdulillah dapat result pun sama sama naik pentas. 


6 atas Kajai. Goodluck for your future.